Friday, March 15, 2013

Memang nak kena siasat hubungan Anwar & Misuari ni !BERA: Kerajaan diminta menyiasat hubungan baik antara Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan pemimpin Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro (MNLF), Nur Misuari.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal, berkata hubungan mereka itu dilihat menimbulkan persoalan apabila Anwar dan Nur Misuari kerap berjumpa meskipun kedua-duanya tidak mempunyai sebarang jawatan rasmi.

"Bagi saya, Anwar dan Nur Misuari kini saling mempergunakan antara satu sama lain untuk mencapai matlamat masing-masing," katanya kepada pemberita selepas mengadakan pertemuan dengan Ahli Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Parlimen Bera di Bohor Baru, di sini, hari ini.

Turut hadir Ahli Parlimen Bera, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob yang juga Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan. Shafie yang juga Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah berkata, pendedahan laman web WikiLeaks baru-baru ini membuktikan Anwar dan Misuari sering mengadakan pertemuan.

"Gambar Anwar yang rambutnya sudah putih itu membuktikan bahawa itu adalah gambar terbaru.

"Dia (Anwar) sanggup melakukan apa saja bagi mencapai matlamat politiknya," katanya.  -BERNAMA

No comments:

Post a Comment