Thursday, April 18, 2013

Breaking News : PKR Makin Jahanam ... PAPAHOMO BERGADUH DENGAN JAMBUHOMO

PKR semakin bergelut dengan krisis pengagihan kerusi sehingga mencetuskan pertikaian terbuka Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Azmin Ali
Anwar Ibrahim sudah boleh melupakan impian ke Putrajaya setelah Azmin Ali yang mengetuai Jawatakuasa Pilihan Raya Pusat (JPRP) PKR ... MENCANTAS senarai calon yang dikemukakan oleh Majlis Pimpinan Negeri dengan MELETAKKAN calon pilihan beliau untuk bertanding dalam pilihanraya umum ke-13.

Anwar cukup tidak suka dengan UGUTAN pemimpin dan akar umbi parti (khususnya di Selangor, Perak dan Pahang) untuk memulau PKR pada PRU ke-13 kerana tidak puas hati dengan calon yang diumumkan oleh Azmin.

Khalid Ibrahim DICAMPAK Azmin Ali jauh ke Pelabuhan Klang. Wan Azizah DIHALANG bertanding dan sekadar menjadi 'POM-POM GIRL' PKR untuk menagih sokongan dan undi. Ketua PKR Pasir Salak, Ahmad Taufik Hassan keluar daripada parti itu kerana tidak bersetuju dengan pemilihan calon mengikut kuasa veto Azmin. Akar umbi PKR Kapar MENGAMUK dengan tindakan Azmin dan Sivarasa memilih KRONI untuk mewakili parlimen tersebut.

Anwar sebelum ini TERPAKSA batalkan ceramah di Segamat untuk mempengerusikan MESYUARAT TERGEMPAR JPRP di Tropicana semalam. Teruk juga Azmin DIBELASAH (bukan belasah belakang) Anwar dalam mesyuarat tersebut.

Tup Tup, Hari Ini ... Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali mengakui proses pengagihan kerusi bukan perkara mudah, sehari selepas beliau dikatakan 'bertelingkah' dengan Ketua Umumnya, Datuk Seri Anwar Ibrahim."Kita menerima semua pandangan dan akhirnya berdasarkan konsesus kita buat keputusan.

"Saya tidak kata proses ini mudah semenjak dua tiga bulan ini memang prosesnya agak rancak. Tetapi bagi saya yang penting Keadilan dan Pakatan bersedia berbincang dengan semua pihak," katanya semasa majlis penyerahan watikah perlantikan calon PKR di Hotel Empire, Subang. - ANTARAPOS, 18 APRIL 2013.Jadi fahamlah kita mengapa Anwar TERPAKSA PONTENG beberapa ceramah perdana Pakatan Rakyat dalam seminggu dua ini. PAPAHOMO sedang bertekak dengan JAMBUHOMO. 

Ceramah di Segamat ... OUT, Ceramah di Putrajaya ... OUT, Program Desa Pinggiran Putra ... OUT, Program Telok Panglima Garang ... OUT.

Teruk juga PAPAHOMO dikerjakan oleh JAMBUHOMO. Penyokong-penyokong PARTI HOMO bolehlah tutup bilik gerakan. Kang ada yang bergaduh diantara puak PAPAHOMO dan puak JAMBUHOMO.

Rakyat tak sanggup nak tengok puak-puak HOMO ni bergaduh ... GELI YOU.


No comments:

Post a Comment